maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sohvapohdintoja

Päädyimme sohvan suhteen IKEAan Sohvan kanssa syy on se että, emme vain pysty maksamaan tässä elämäntilanteessa sohvasta tuhansia euroja. Valitettavasti meidän mieleisiä sohvia näyttää olevan muuten kuin IKEAssa lähinnä osastolla "se tekisi sitten 6985 euroa". No jos kukaan muu ei kerran tee sen tyyppisiä sohvia edullisesti kuin mitä me halutaan, niin mikäs sitten. Ei minulla mitään IKEAa vastaan ole, hyvinhän meidän 7 vuotta vanha Klippanimmekin on kestänyt, nyt vasta alkaa elämänmerkit tavoittaa sohvan rotjakkeen, mutta suurin syy sen vaihtamiseen on se että tahdomme isomman. Käytännössä siis haluamme kulma/divaanisohvan, jossa voisi mukavasti möllötellä.

IKEAn valikoimista löytyi netin perusteella kaksi lupaavaa vaihtoehtoa. Ylin sohvista on Söderhamn, joka on ilmeeltään mukavan kevyt. Noita tausta tyynyjä pitäisi vain olla enemmän. Toinen sohva on Kivik, joka näyttää enemmän löhösohvalta, mutta on myös mukavan moderni. Kuten esimerkki sohvista näkyy houkuttelee meitä värinä valkoinen.

No päivänä tässä muutamana käytiin sitten IKEAssa ja kuinkas kävi? No ei me halutakaan valkoista, kaikki valkoiset kankaat olivat sittenkin jotenkin liian blaah ja näyttivät jo kaupassa uusina jotenkin nuhjaantuvilta. Eikä iskenyt muuten kumpikaan noista ensin ajattelemmistamme sohvista. Söderhamn näytti livenä epämukavalta, eikä se nyt mikään mukavin ollutkaan. Sen lisäksi näytekappale oli jo valmiiksi ihan lässähtäneen näköinen. Kivik oli taas jotenkin huolittelemattoman näköinen, joten hylättiin sekin.

Silmiin osui sitten Karlstad moduulisohva harmaana. Kyllä, tässä on nyt se meidän sohva :) Ostetaan siihen vielä metalliset jalat, kun puiset ei meille istu, mutta muuten oikein kiva ja ryhdikäs sohva. Tarkoitus on hakea sohva kotiin sitten muuttoviikolla. Otetaan kahdenistuttava sohva divaanilisäosalla (juurikin alla oleva konfiguraatio), kompakti, mutta silti löhöttävissä.

Kuva:  IKEA Karlstad

2 kommenttia: