perjantai 28. kesäkuuta 2013

Valaistusongelma vai ei sittenkään ongelma?

Sistustusjatukset alkavat uuden asunnon suhteen muotoutua, niistä sitten vähitellen lisää, mutta valaistus on asia joka pohdituttaa. Keittiön katossa on upotetut spotit ja kaapiston alla valaistusta, joten keittiön valaistus on kunnossa. Eteiseen tulee aikaisemmin olohuoneessa majaillut IKEAn 4-lampun spottivalaisin ja vessassa, no normaali vessavalaistus. Makuuhuone ja olohuone pohdituttavat edelleen.

Makuuhuoneeseen haluaisimme roikkuvan yleisvaloa antavan valaisimen, tuon yleisvalon lisäksi olemme suunnitelleet laittavamme makuuhuoneeseen vanhan jalkalamppumme, jonka jalka pitää maalata valkoiseksi ja hankkia uusi varjostin. Mutta se yleisvalo siis. Tuollainen "verkko"lamppu kiehtoo, mutta saisiko siitä itse tehtynä oikeasti niin upean, että jaksaisin sitä katsella? En tiedä. Ostettuna taas hintaa riittää. Myös tuo virkattu, paperivarjostimen päälle tehty, varjostin on upea. Tuollaisen jopa saattaisin osatakin tehdä? Mutta mitenköhän tuo päästää valoa läpi?


oikea: occa-home.co.uk vasen:pickles.noOlohuoneen suunnitelmat ovat samansuuntaiset, mutta ruokapöydän yläpuolelle aiomme ripustaa kaksi Tom Dixonin Beat Light Tall valaisinta (toinen pitää vielä hankkia, mutta lähdetään nyt yhdestä, kaksi on tavoite). Olohuoneen ongelma on se, että katossa on vain yksi kattorasia näitä aikomaani kolmea valaisinta varten. Toivon kovasti, että se on kruunukytkentämallinen, mutta sitä en saa tietää ennen kuin sähkötaitoja omaava ystäväni pääsee sitä katsomaan muuttoviikolla. Minä unelmoin rykelmästä Muuton E27 Pendant lamppuja, mutta mies nyt ei niin innostu noista rykelmistä vaikka Muuton lampuista tykkääkin ja no vaikka sen toteuttaisi ClaesOhlson versiona niin hintaa taas löytyy. Mutta entäs jos niitä olisikin vain esim. kolme tuollailla vähän huolettomasti ripustettuna? 

Kuva: Muuto


Kuva: Remodelista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti