maanantai 8. heinäkuuta 2013

Sänky

Meidän tulevasta muutosta tulee hauska. Suurin osa tämän hetkisistä huonekaluista on roikkunut mukana viimeiset vuodet vain tahdonvoimalla. "Ostetaan uudet vasta sitten seuraavaan asuntoon". Niin, no nyt se uusiminen on sitten edessä ja uusintalistalla on muun muassa sänky. Meillä on tähän asti ollut 120 senttinen runkopatja, joka kieltämättä alkaa olla hiukan heikossa kunnossa ja isompikin olisi ehkä ihan kiva. Sängyt ovat kuitenkin kalliita ja kun uusittavaa on muutakin, niin vaikka kuinka hokisi "hyvä sänky maksaa vain nönnönnöö euroa per yö" niin silti rahaa ei ole tuhansia euroja maksavaan sänkyyn. Siirsin katseeni siis Ikeaan, jota itseasiassa aika moni on kehunut nimenomaan patjojen suhteen.

Koska uudessa asunnossamekaan tilaa ei ole tuhlattavaksi asti haluaisimme käyttää hyödyksi myös sängyn aluset. Aiemmin sängyn alla on ollut kenkälaatikkoja, mutta ne keräävät ympärilleen paljon pölyä ja imuroidaksene sängyn alusen pitää ottaa kaikki laatikot pois. Tämän ongelman ratkaisisi osittain ainakin sänky, jonka runko on maahan asti (-> ei pölyä sängyn alle niin järjettömissä määrin) ja alaosa täytetään laatikoilla, joissa voisi säilyttää esim. petivaatteita tai no ihan mitä vaan. Ikean Brusali runko (kuvassa) on ihan kohtuuhintainen 269e. Siihen sitten lisäksi IKEAn Hövåg joustinpatja (280e), Sultan Tafjord sijauspatja (229e) ja kaksi kappaletta Sultan Laxeby sälepohjia (100e). Hinnaksi tulisi tällä tavoin noin 878 euroa, mikä alkaa olla jo ihan siedettävä hinta. Käytiin patjakomboja kokeilemassa IKEAssa ja hyvä oli.


3 kommenttia:

 1. Meidän sänky on myös Ikean, patjoissa pihisteltiin viimeksi ja saatiin adoptiopatjat yhdeltä tutulta. Kohtapuoliin voidaan varmaan jo harkita patjojen hankkimista, koska mun selkä ainakin tykkää enemmän vaahtomuovista kuin joustinpatjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä joustinpatjasta, sillälailla että kova joustinpatja ja sit tosi pehmeä petari :)

   Poista
 2. Ootteko olleet tyytyväisiä sänkyvalintaan? Meilläkin muutto edessä ja tuota samaista ollaan harkittu.

  VastaaPoista