tiistai 28. tammikuuta 2014

Milloin kotona on valmista ja ajatuksia ovista

Kotimme isot palaset ovat nyt paikoillaan, mutta sormet syyhyävät vielä muutaman projektin kanssa. Aina kun yhden projektin saa loppuun niin päähän pukkaa jo uusia. Kiisteltiin jossain vaiheessa miehen kanssa siitä tarvitseeko kodin olla "valmis". Miehen mielestä tuo piste piti jossain vaiheessa saavuttaa ja minun mielestäni meneillään saa olla projekteja. Minä en usko, että yksikään koti tulee mielestäni olemaan täysin valmis koskaan, mutta ei kai sen tarvitsekaan olla. Matkasta nauttiminen on osa elämystä, paitsi silloin kun ollaan autossa, silloin pitää vain päästä perille ;)

Yksi tällaisista projekteista on vaatehuoneen ovi. Tuo kyseinen ovi, kun on aina vähän tiellä. Sängyn ja oviaukon väliin jää sen verran vähän tilaa, ettei ovi mahdu kokonaan aukeamaan. Se ei sinänsä haittaa suuresti, mutta liukuovi ratkaisisi ne kerrat kun oviaukon ahtaus ärsyttää esimerkiksi ovenkahvaan törmätessä. Normioven poistokaan ei haittaa, sillä vaatehuoneen ovi on uusio-ovi eikä vanhoja alkuperäisiä ovia, joista en suostuisi luopumaan. 

Liukuoven kanssa on muutama vaihtoehto. Joko voi mennä erittäin yksinkertaisella linjalla tai sitten tehdä ovesta sisustuselementin. Sisustuselementtivaihtoehtoista minua kiehtoo tällä hetkellä eniten ladonovet. Lähtökohtaisesti ehkä haluaisin, että ovi on koko huoneen korkuinen, sillä oven liukumekanismi näyttäisi mielestäni ehkä hiukan hassulta vain keskellä seinää. Kuitenkin olen tavallaa iskenyt silmäni vanhoihin oviin, joissa korkeus ei tietenkään tuollaiseen riittäisi, mutta ladonovessa voisikin riittää.

Keräilin hiukan inspismateriaalia. Ensimmäisen kuvan ovessa kiehtoo erityisesti väri ja oven yksinkertaisuus. Toisessa kuvassa on käytetty vanhaa ovea, joihin meidän olisi mahdollista päästä kyllä käsiksi. Itse maalaisin oven ehkä valkoisemmaksi, mutta säilyttäen kuitenkin sellaisen kuluneen fiiliksen. Kolmas ovi edustaa sitten sitä simppeliä linjaa. Koko seinän korkuinen simppeli ovi olisi tyylikäs vaihtoehto, mutta ehkä hiukan tylsä? Toisaalta, jos koko ovi olisikin peiliovi, voisi sillä luoda illuusion hiukan leveämmästä huoneesta.

Kuva: Terence Chin 


Kuva: Gulfshoredesign.comKuva: Lottaagaton.blogspot.com

3 kommenttia:

 1. Täältä ääni vaihtoehdolle nro 2! rakastuin tuohon ideaan! Vielä kun olisi oma koti jota laittaa.... Ehkä sitten joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa kodissa on kyllä just se hyvä puoli että saa itse laittaa. Toki jos on oikein lunki vuokranantaja, mutta on se tietty aina silti eri asia. Ja joo, ihan idea mustakin noi vanhojen ovien uusio käyttö. Niissä on niin paljon tunnelmaa :)

   Poista
 2. Molemmat ovet ovat persoonallisia ja erittäin hienoja sisustuselementtejä. Itselläni on haaveissa toteuttaa samanlainen systeemi keittiöön "hamassa tulevaisuudessa". Olen ottanut joskus pois aikansaeläneen 1970-luvun oven pois, joka vei paljon tilaa. Ovilla saa hyvinkin persoonallisia ja sisustuksellisesti näyttäviä/persoonallisia pintoja kotiin. Itse päällystin vanhan 1970-luvun jo kellastuneen laakaoven uudelleen paneloimalla. Ovesta tuli persoonallinen katseenvangitsija. Jos olet kiinnostunut niin käy kurkkaamassa blogistani.

  VastaaPoista