sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tagine

Viikko hujahti taas silmissä ohi. Kauan kaivattu talvi saapui viimein ja onhan se nyt ihan uskomatonta miten tuollainen kahden sentin lumikerros voikaan vaikuttaa niin paljon vireystasoon. Käytiin tänään miehen kanssa kävelyllä rannassa ja kaakaolla Café Regatassa. Kerta kaikkiaan aivan ihana talvipäivä. 

Lenkin aikana uunissa hautui ensimmäistä kertaa tagine. Saimme tupaantuliaislahjaksi Emile Henryn tagine-padan ja sormeni ovat syyhynneet, jotta saisin vihdoin oikeat ainekset sen testaamiseen. Bongasinkin torstaina, että Herkussa oli karitsan potkat halvennuksessa. Uusiseelantilaisia tosin, mutta menköön tämän kerran kotimaisen puutteessa.

Tagine viittaa astiaan jossa ruoka valmistetaan. Savipadassa on ehkä vähän hassu kartion mallinen kansi, jonka tarkoituksena on palauttaa kondensoituva höyry takaisin pataan. Itse noudatin suurinpiirtein Jamie Oliverin ohjetta lampaanpotkataginen tekoon. Lampaanpotkat maustetaan kuminalla, Ras el Hanout mausteseoksella (garam masala), korianterin siemenillä, suolalla ja pippurilla. Padan pohjalle laitetaan silputtuja tomaatteja mehuineen, murskattu valkosipulinkynsi, tuoretta korianteria ja silputtuja kuivahedelmiä, Jamie ja minä käytimme kuivattuja aprikooseja, mutta oikeastaan mikä tahansa käy. Jamie kypsensi taginensa kaasuliedellä, mutta itse pistin padan uuniin 175 asteeseen kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Tarjosin taginen couscousin ja tsatsikin kera. Tsatsiki ei nyt ole mikään perinteinen taginelisuke, mutta kaupassa ei ollut minttua, joten minttumaustetun jugurtin sijaan valmistin sitten tsatsikin, toimii muuten sekin. Liha oli äärettömän mureaa ja maukasta, tätä on saatavaa lisää <3



Kuvat ovat omiani ellei muuta mainita, ethän kopioi ilman lupaa!

4 kommenttia:

  1. Mmm... näyttää kyllä hyvältä!
    Kiitokset viikonlopusta, oli kiva päästä katsastaman teidän ihana koti :) Onko ne teidän keittiötikkaat muuten Design House Stockholmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo! Ne oli sikakalliit, mutta ihan älyttömän hyvät :)

      Poista
  2. Oi nam! Myös meillä on on tuo sama tagine (häälahjaksi saatu), mutta vielä ei ole tullut testattua, reseptienetsimisinnon jäätyä pakkasen puolelle. Tällä ohjeella kyllä voisi hyvin aloittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo ainakin toimi todella hyvin vaikka vähän sovelsinkin ja karitsanpotka, ziisus miten hyvää , nam <3

      Poista